OktatásTananyag

Digitális tananyag: A legjobb magyar és nemzetközi források

Posted

Digitális tananyag
Sharing is sexy!

A digitális átalakulás az egész világot fenekestül felforgatta — és ez alól az oktatás sem kivétel.

Az átalakulás jelentős aspektusa például a digitális tanterv bevezetése, aminek segítségével a tanulók online is elsajátíthatják a szükséges tudást, ezzel megváltoztatva az évszázados pedagógiai szabályokat mind Magyarországon, mind pedig globálisan.

Ez a cikk átfogó útmutatót nyújt a digitális tanulást elősegítő legjobb magyar és nemzetközi platformokhoz, forrásokhoz és tananyagokhoz

A legjobb digitális tananyag források

csoportos tanulás digitális tananyagból

Bár néhány éve még nem ez volt a helyzet, de mára már itthon is számos platform kínál értékes digitális oktatási erőforrásokat.

Hazai digitális anyagok

A Nemzeti Széchényi Könyvtár egy másik jelentős digitális gyűjtemény, számos oktatási erőforrással és irodalommal.

A DiákLabor kiemelkedik a számítógépes matematikai oktatás területén, míg a MédiaKlikk Digitális Oktatása sokkal széleskörűbb és szerteágazóbb online oktatási tartalmakat kínál.

Digitális tankönyvek, feladatok és tesztek szempontjából kiváló források az eDia és testvérplatformja, az eLea.

A Magyar Elektronikus Könyvtár leginkább digitális irodalmat és tudományos erőforrásokat kínál. Hasonlóan, mint a Militaria amely mindezt magyar katonai történelemre fókuszálva teszi.

A Sulinet Tudásbázis és a Junior Sulinet kiterjedt oktatási tartalomgyűjtemények, egymás testvéroldalai.

A zeneoktatás területén a Kodály számít kiváló erőforrásnak.

A Mozaik Oktatás és a MozaPortál interaktív digitális tanulási erőforrásokat kínálnak. A Nava széleskörű oktatási videógyűjteményt biztosít, míg a RefTártár egy online tudástár referencia könyvekből.

Amennyiben inkább az oktatási videókat preferáljuk, a Videotanár és a Zanza.tv tartalmai lesznek a befutók. A Videotorium egy másik hasonló forrás, de specifikusan tudományos területekről származó videókat kínál.

A Micro:bit Classroom és az ELTE Micro:bit projektje (ELTE Micro:bit Projekt) erőforrásokat kínálnak a micro:bit mikrokontrollerrel való programozáshoz.

Nemzetközi digitális tananyagok

A nemzetközi fronton olyan platformok számítanak kiemelkedőnek, mint a BBC Learning English és a Deutsche Welle — ezek a legnépszerűbb források a nyelvtanuláshoz. A FIPF által támogatott Bonjour de France pedig kiterjedt digitális tananyagokat kínál a francia nyelv tanulásához.

A Khan Academy számos diszciplínában kínál ingyenes kurzusokat, míg a Code.org globális platform a számítástechnikai oktatásban számít kiemelkedőnek.

Összefoglalás

Mindent egybevetve, az oktatásban bekövetkező digitális átalakulás egyre hatékonyabb módszereket nyújt a tudás átadására.
A digitális platformok megjelenése számos lehetőséget nyitott meg a tanulók számára és demokratizálták az oktatást.

Ezeknek a platformoknak a befogadása biztosítja a rugalmas, interaktív és hatékony tanulási folyamatot, amely felkészíti a társadalmat a 21. század kihívásainak kezelésére.

Mi a SKOLL-nál napi szinten készítünk digitális tananyagokat és dolgozunk a legkiválóbb keretrendszerekkel. Ha saját digitális tananyagot szeretnél készíteni, mindenképpen keress minket!

  Tetszett a cikk? Szeretnél a témában ingyenesen tovább tanulni?

  Akkor iratkozz fel, és küldünk egy e-mailt, ha díjmentes, online kurzust indítunk!

  0% spam, 100% online oktatás.

  A feliratkozással elfogadod az adatkezelési tájékoztatót.

  SKOLL

  A SKOLL az egyik legnagyobb, kifejezetten online oktatással, e-learning rendszerekkel, digitális tananyagokkal foglalkozó hazai vállalkozás. Csapatunkat pedagógusok, forgatókönyvírók, grafikusok, videós stáb, programozók és tananyagfejlesztők egyaránt erősítik. Több mint 10 éves tapasztalattal teljesen lefedjük az e-learning komplex értékláncát.

  SKOLL Learning Technologies Kft.

  Sharing is sexy!