Keretrendszer

E-learning funkciók egyszerűen, gyorsan, praktikusan – Moodle

Posted

Moodle
Sharing is sexy!

Szeretnéd meghonosítani az oktatást és ezen keresztül az e-learning-et a szervezetedben? Mi lenne jobb kiindulópont, mint az egyetemek által használt megoldás, a Moodle?

 • Szeretnéd átlátható módon kategorizálni az oktatási anyagaidat és a tanulókat, attól függően, hogy kinek milyen képzést kell elvégeznie?
 • Problémát, vagy legalábbis rengeteg manualitást jelent a vizsgáztatás, esetleg a kérdőíves felmérés?
 • Szükséged lenne egy olyan platform-ra, ahol szabadon tudsz bármilyen fájlt megosztani a tanulókkal?
 • Fontos, hogy hitelesen igazolni tudd a tanulók által sikeresen elvégzett képzéseket?

Ha a fentiek közül akár csak egyre igen a válasz, már akkor érdemes megfontolnod, hogy Moodle rendszert vezess be és azt használd e-learning platformként.

A Moodle képes akár több ezer fős célközönség egyidejű képzéseinek (pl. Munka- és tűzvédelem, új belépők oktatása) kezelésére strukturált és átlátható környezetben.

Miben segíthet neked a Moodle?

A megszokott irodai szoftverek (Pl. MS Word, PPT, Excel) által használt kiterjesztések feldolgozásán túl alkalmas interakciókat tartalmazó, szabványosított tananyagok lejátszására és az ahhoz kapcsolódó adatok gyűjtésére. Kifejezetten vizsgaszituációk levezényléséért felelős modulja segítségével egyszerűen alakíthatók ki akár tömegesen (zárt kérdésekből álló) tesztek, melyeket a rendszer valós időben automatikusan ki is értékel, továbbá

lefedi az összes oktatás módszertani szemlélet által szabott beállítási lehetőségeket

– pl. megadható időkorlát, vagy véletlenszerűen generált tesztsor. “Akkreditációs” funkcióinak köszönhetően tudja támogatni a képzések elvégzésének hitelesítését a beépített teljesítettség követési és riportolási modulok segítségével. Változatos jogosultság kezelésével teret ad a klasszikus tanulói-oktatói-képzésszervezői-adminisztrátori szerepkörök kialakításának.

Moodle mobilon

Mindezen felül beépítetten tartalmaz úgynevezett CMS (content management system, magyarra fordítva tartalom kezelő rendszer) funkciókat is, melyekkel testreszabható módon helyezhetők el a szöveges, képi, videós és fájl alapú tartalmak, továbbá széleskörűen támogatja a tanulók egymás közötti és tanárral való kommunikációját. A felület egyszerűen többnyelvesíthető, ráadásul a különböző nyelvi csomagok egyszerűen tölthetők le és telepíthetők.

Úgy látod, hogy a fenti funkciók nem fedik le teljes egészében az igényeidet? Ez esetben is állunk rendelkezésedre – mivel a Moodle rendszer nyílt forráskódú (azaz szabadon hozzáférhető minden része), ezért van lehetőség moduláris továbbfejlesztésre, ha pl. egy egyedi riportra lenne szükséged. Írj nekünk és segítünk az igényeidet összeegyeztetni a Moodle funkcióival.

  Tetszett a cikk? Szeretnél a témában ingyenesen tovább tanulni?

  Akkor iratkozz fel, és küldünk egy e-mailt, ha díjmentes, online kurzust indítunk!

  0% spam, 100% online oktatás.

  A feliratkozással elfogadod az adatkezelési tájékoztatót.

  SKOLL

  A SKOLL az egyik legnagyobb, kifejezetten online oktatással, e-learning rendszerekkel, digitális tananyagokkal foglalkozó hazai vállalkozás. Csapatunkat pedagógusok, forgatókönyvírók, grafikusok, videós stáb, programozók és tananyagfejlesztők egyaránt erősítik. Több mint 10 éves tapasztalattal teljesen lefedjük az e-learning komplex értékláncát.

  SKOLL Learning Technologies Kft.

  Sharing is sexy!