Szolgáltatásunk az e-learning stratégiaalkotástól és a célok megfogalmazásának támogatásától a tervezésen és fejlesztésen át egészen az elemzésig és a digitális tananyag készítéséig terjed. A jó tananyag nem csak az ismeretátadást tűzi ki célul, ezen felül megfelelő kontextusba helyezi az információkat, megteremti a motivációt és élménnyé alakítja a tanulást.

E-LEARNING TANANYAG KÉSZÍTÉSE: ILYEN VOLT, ILYEN LETT

Munkánk során strukturáljuk az információkat, célközönséghez igazítjuk a megszólítást, átdolgozzuk és egységesítjük az arculatot, beépítjük jó gyakorlatunknak megfelelően a tanulást segítő elemeket és kerek egésszé formáljuk a forrásanyagot – tesszük mindezt az igényesség ernyője alatt. Így zajlik nálunk a digitális tananyag készítése.

SKOLL JÓ GYAKORLAT – KULCSRAKÉSZ TANANYAG MINTA

Ha gyors és költséghatékony megoldást keresel, ne is menj tovább! Próbáld ki sztenderd tananyagunkat, mely ötvözi az évek során felhalmozott grafikai, technológiai és módszertani tapasztalatainkat, mely remek kiindulópontja lehet bármilyen téma kidolgozásának, legyen szó biztosítási termékek vagy banki szolgáltatások ismertetéséről, készségfejlesztésről, munka- és tűzvédelemről, vagy akár testnevelés órák korszerű edzéstervének bemutatásáról.

POLCRÓL LEEMELHETŐ OKTATÁSI TANANYAGOK

Még gyorsabb megoldásra lenne szükséged? Nyakadon a határidő egy olyan témával kapcsolatban, amiből kizárt, hogy ne létezzen valami dobozos, kulcsrakész megoldás? Valóban létezik!

Villámgyors, kompakt megoldási lehetőségként a teljes képzés platformját is biztosítani tudjuk – azaz egy olyan oktatási felületet is kapsz, ahonnan elindítható a tananyag, kiállítható a képzés elvégzését igazoló tanúsítvány és riportálható a teljesítés. Az alábbi témák tapasztalataink alapján univerzális ismereteket tartalmaznak – ezekhez kötődően valószínűleg neked is csak apróbb módosítási igényeid lesznek a már meglévő tananyagunkat érintően:

GDPR tananyag

GDPR alapismeretek

IATF tananyag

IATF szabvány alapismeretek

Munka- és tűzvédelem tananyag

Munka- és tűzvédelem

AZONNAL ELÉRHETŐ KÉSZSÉGFEJLESZTŐ TANANYAGOK

Szeretnél fejlődési lehetőséget biztosítani a kollégáid számára a különböző kompetencia jellegű területeken? Jó lenne a kommunikációs készséget, a vitakultúrát, az időbeosztási képességet, a projektmenedzsment skill-eket, a prezentációs technikákat, a csapatmunkát, vagy a vezetési és szervezetfejlesztési kompetenciákat erősíteni? Mi tudunk segíteni azonnal elérhető készségfejlesztő tananyagainkkal!

SZAKMAI BLOGJAINK

Ha érdekel, hogy milyen egy jó e-learning tananyag, hogyan néz ki nálunk egy folyamat, milyen elveket követünk egy oktatási anyag készítése során, milyen típusú tananyagokból válogathatsz vagy, ha csak simán érdeklődsz az e-learning szakmai oldala iránt, akkor írj nekünk a KAPCSOLAT menüpontra kattintva, illetve nézz körül bejegyzéseink között!

A Tin Can szerepe az online oktatásban

Minden, amit tudni érdemes a Tin Can API-ról (xAPI)

Mi az a Tin Can, miben különbözik az olyan jól bevált kommunikációs rendszerektől, mint a SCORM, és mit érdemes tudni róla az online tanuláshoz?

A H5P legfontosabb tulajdonságai és előnyei

Minden, amit a H5P-ről tudni érdemes (útmutató)

Mi az a H5P, hogyan segíti az e-learninget és miben más, mint a hasonló piaci szoftverek? Minden, amit tudni érdemes róla — egyetlen helyen.

Digitális tananyag

Digitális tananyag: A legjobb magyar és nemzetközi források

Melyek a legjobb digitális tananyag források külföldön és idehaza? Milyen oktatóanyagokat érhetünk el fizikailag vagy online? Útmutató!

Mikrotanulás

Mi az a mikrotanítás, mikrotanulás? Módszerek.

A mikrotanítás és mikrotanulás fogalmak nem újkeletűek: a figyelem fenntartásának képessége a digitális fejlődéshez mérten fordítottan arányos, a Z- és az Alfa generációk egyre rövidebb, egyre interaktívabb pedagógiai módszereket igényelnek a hatékony tanuláshoz.

SCORM csomag

SCORM szabvány: mit jelent, miért hívjuk csomagnak?

A SCORM szabvány, vagy SCORM csomag kifejezésekkel gyakran találkozhatunk az e-learning világában. Cikkünkben lerántjuk a leplet ezekről és kitérünk arra is, miért érdemes szabványszerűen elkészíteni a digitális tananyagainkat.

elearning

E-learning jelentése, a képzések előnyei

Az oktatásnak különböző formái vannak: történhet személyesen, félig digitálisan, vagy teljesen elektronikusan. Az e-learning képzések elvégzéséhez tulajdonképpen elég egy számítógép és internet - ennek pedig rengeteg előnye van.

iSpring Suite tananyagszerkesztő

iSpring Suite tananyagszerkesztő használata

Az iSpring az egyik legnagyobb múltú e-learning tananyagfejlesztő eszköz. Előnye, hogy a PowerPointba beépülve, ismerős kezelőfelületen teszi lehetővé a digitális tananyagok fejlesztését, ezáltal rövidítve a betanulási folyamatot és gyorsítva a szerkesztést. Posztunkban bemutatjuk az iSpring Suite használatát!

Tananyagfejlesztés az online oktatásban

Tananyagfejlesztés az online oktatásban

Miért fontos a tananyagfejlesztés az oktatásban? A tanulási környezet átalakulásával egyre fontosabbá válik ez a kérdés: a régi tanulási módszerek lecserélődnek, a hagyományos, egyoldalú kommunikációra építő, “előadás-szerű” tanórák megváltoznak, a kompetenciák fejlesztése pedig egyre inkább digitális úton történik.

artiuclate-storyline-képzés

Articulate Storyline képzés: e-learning tananyagfejlesztői továbbképzésünk

Articulate Storlyine 3 vagy Articulate 360 programod van, de még nem tudod magabiztosan használni? Vagy esetleg haladó tippek érdekelnének, hogy még többet hozhass ki e-learning tananyagaidból? Bízd ránk magad: Storyline képzéseinken megtanítunk valódi élményt nyújtó e-learning tananyagokat fejleszteni!

hatékony kommunikáció

Hatékony kommunikáció: az önérvényesítés gyakorlati alkalmazása

Mitől lesz a kommunikáció hatékony, mi az az asszertív kommunikáció, és hogyan sajátítható el az önérvényesítés a gyakorlatban?

animáció-készítés-egyszerűen

Animáció készítés egyszerűen – Vyond használata a gyakorlatban

A tanulók figyelem hosszú szövegek olvasása közben jelentősen csökkenhet, ami nincs jó hatással a tanulás hatékonyságára sem. E-learning tananyagainkat ezért is színesítjük animációkkal, amik az érdeklődés fenntartása mellett a megértést is segítik. Megmutatjuk, hogyan készíthet Te is gyorsan és költséghatékonyan egyszerűbb animációkat tananyagaidba!

A tanulási motiváció fejlesztése, eszközei

A tanulási motiváció fejlesztése, motivációs eszközök a tanításban

Cikkünkben megvizsgáljuk, mi a tanulási motiváció fogalma, melyek a szintjei, az összetevői, és mit tehetünk a tanulási motiváció erősítése érdekében.

storyline-3-vs-articulate-360

Articulate Storyline 3 vs Articulate 360 – Melyik e-learning tananyagszerkesztő kell nekem?

Elearning tananyagfejlesztői oktatásainkon, workshopjainkon sokszor teszik fel nekünk a kérdést, hogy mi a különbség az Articulate Storyline 3 és az Articulate 360 között? Melyik a jobb, melyiket érdemes választani?

gamifikacio-az-oktatasban

Gamifikáció az oktatásban: Jelentése, működése a gyakorlatban

Mi a gamifikáció jelentése, hogyan hat a digitalizáció és a játékipar fejlődése a világra, és miként alkalmazható a gamifikáció az oktatásban?

Oktatási módszertanok

Oktatási és pedagógiai módszerek – tanítás a gyakorlatban

Tanítóként, tanárként, egyetemi oktatóként vagy éppen egy céges tanfolyam előadójaként, trénereként számos oktatási módszer közül választhatunk. Ebben a posztban csak az általunk legfontosabbnak ítélt pedagógiai módszereket mutatjuk be, amelyek az oktatás során alkalmazhatóak. A hagyományos, tantermi tanítási módszerek mellett természetesen kitérünk ezek e-learning keretében alkalmazható alternatíváira is.

Távoktatási eszközök

Gyorsan rendelkezésre álló és könnyen használható online oktatási eszközök – Microsoft O365, PowerPoint és Teams

Szeretnénk segítséget nyújtani azoknak, akik még a rendkívüli helyzetekben is azért küzdenek, hogy a mindennapi oktatásuk színvonalát tartani tudják, annak ellenére, hogy nem tudnak személyesen találkozni diákjaikkal. Gyorsan elérhető és könnyen kezelhető a Microsoft termékcsalád két alkalmazása, melyeket ebben a bejegyzésben be is mutatunk.

Tananyagfejlesztés folyamata

Az e-learning tananyaghoz vezető út

Kíváncsi vagy rá, hogyan látunk hozzá egy tananyag fejlesztéséhez? Semmiképpen sem a fejlesztéssel kezdjük. A tervezés az e-learning szakmában is kulcsa a sikeres kivitelezésnek.

Interaktív tananyag

Az interaktivitás alap, amire építkezhetünk szöveges, videós és szimulációs építőelemekkel

Mi már leszoktunk arról, hogy tananyag típusokban gondolkozzunk - rögzítettük, hogy interaktív keretben dolgozunk és ezt töltjük fel multimédia elemekkel. Legyen szó videóprezentációról, kisfilmről, animációról, infografikáról, képernyővideóról, vagy szoftverszimulációról.

Tévhitek

3 általános tévhit az e-learning világában

Az e-learning-hez kötődően több tévhittel találkoztunk már, amelyek potenciálisan elhomályosítják az oktatás alapvető céljait. Ebben a bejegyzésben a 3 leggyakoribb magabiztos kijelentő/felkiáltó mondat végén cseréljük a felkiáltójelet kérdőjelre.

Szoftverszimuláció

Szoftverszimuláció

Most vezettetek be egy új rendszert, amit üzleti szempontból fontos lenne használni, de a kollégák küzdenek a kezelésével? Kritikus adatokat tartalmaz, amelyekkel tilos játszadozni? Nincs egy teszt felület, amin lehetne gyakorolni? Mutatjuk a megoldást!